JoRD Festival

                          Maj-festivallen måtte aflyses p gr a covid 19.

Vi kan nu med glæde fortælle, at vi gennemfører en mini-JoRD-festival 4 – 9 september 2020.

Igen med den grønne omstilling som omdrejningspunkt.

Om hvordan Kunsten er – eller kan være – en motor i den livsnødvendige proces mod et mere bæredygtigt samfund.
Følg også vores facebookside

Kunsten kan være med til at åbne for vores sanser. Kunsten kan styrke vores bevidsthed og refleksion og åbne verden, åbne for nye vinkler og nye muligheder.

Naturen er vores verden. Det er med den vi lever og dør og med den vi følges ad gennem livet. Vi bliver i denne tid mere og mere opmærksomme på, at vi er forbundet med naturen. At vores udvikling påvirker naturens udvikling.

Og omvendt…

Med kulturen som formidler bringer vi fokus på naturens grænser, men også dens skønhed og rummelighed. Både i den nære natur og i den storslåede natur.
Og begge dele findes i Faxe kommune. Fra åbne marker, tætte skovområder til det overvældende kalkbrud, der minder os om naturens historie. Igennem festivalen vil vi sætte fokus på naturens og menneskets forbundenhed og med kunsten give plads til at mærke, høre og sanse naturens egentlige kræfter. Og hvad der er på spil når vi (op)bruger dens ressourcer.

saum-i-faxe

Programmet åbner med “Rejsen til Utopia”, en dokumentar-film – filmet i Faxe. Om en familie, der forsøger at træffe radikale idealistiske valg – og hvad det koster. Se mere her: https://www.facebook.com/rejsentilutopia/

Progammet vil videre bl .a indeholde udendørs koncerter i naturens rammer, vandringer, teater for både voksne og børn, og workshop, hvor børn kan arbejde med naturens egne materialer. Fællesspisning, og oplæg og samtaler om bæredygtighed, og hvad det betyder, – med en lokal vinkel på det meste.

 

Vi samarbejder bl .a. med den lokale biograf, Østsjællands museum, Permatopia, Kulturhuset Leopold og en række skoler, om at gøre dette til nogle spændende og vedkommende dage for store og små, unge og gamle.