Fra 5-12. maj 2019 – Se det fulde program på festivalens Facebookside: @kunstogkulturifaxe

Kunsten kan være med til at åbne for vores sanser. Kunsten kan styrke vores bevidsthed og refleksion og åbne verden, åbne for nye vinkler og nye muligheder.

Naturen er vores verden. Det er med den vi lever og dør og med den vi følges ad gennem livet. Vi bliver i denne tid mere og mere opmærksomme på, at vi er forbundet med naturen. At vores udvikling påvirker naturens udvikling.

Og omvendt…

Med kunsten som formidler bringer vi fokus på naturens grænser, men også dens skønhed og rummelighed. Både i den nære natur og i den storslåede natur.
Og begge dele findes i Faxe kommune. Fra åbne marker, tætte skovområder til det overvældende kalkbrud, der minder os om naturens historie. Igennem festivallen vil vi sætte fokus på naturens og menneskets forbundenhed og med kunsten give plads til at mærke, høre og sanse naturens egentlige kræfter. Og hvad der er på spil når vi (op)bruger dens ressourcer.

Programmet vil indeholde udendørs koncerter i naturens rammer, vandringer i dagslys og i mørke. Der vil være børneteater om bæredygtighed og nordisk identitet. Der vil blive vist film om natur, klima og mennesket. Og der vil være oplæg og samtaler om kunst, natur og videnskab, mens man smager på naturen.

Festivalens vil være i Karise, i Faxe Ladeplads, i Haslev og i Faxe by.

Vi samarbejder med den lokale biograf, biblioteket, en række skoler, Faxe kalkbrud, Geomuseum Faxe, Permatopia, Karise efterskole og mange flere, om at gøre dette til nogle spændende og vedkommende dage for store og små, unge og gamle.

Festivalen er støttet af bl.a. Statens Kunstfond, Faxe Kommune og Brødrende Hartmanns fond.