Saum i Faxe

[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1503697173647{background-image: url(http://saum.dk/wp-content/uploads/saum-faxe-bg2.png?id=2272) !important;}”][vc_column][vc_raw_html]JTNDaDElMjBjbGFzcyUzRCUyMmFydGlrZWwtaGVhZGluZyUyMGZheGVoMSUyMGh2aWQtdGV4dCUyMiUzRVNBVU0lMjBpJTIwRkFYRSUzQyUyRmgxJTNFJTBBJTNDaDUlMjBjbGFzcyUzRCUyMmZheGVoNSUyMGh2aWQtdGV4dCUyMiUzRU1VU0lLJTIwLSUyMFRFQVRFUiUyMC0lMjBCJUMzJTg2UkVEWUdUSUdIRUQlM0MlMkZoNSUzRQ==[/vc_raw_html][vc_row_inner][vc_column_inner el_class=”hvid-text” width=”1/2″][vc_column_text el_class=”faxe-box”]SAUM er et nordisk musikteater, stiftet af Ingeborg Fangel Mo i 2010.
Vi har hidtil fungeret som projektstøttet teater i Norge og Danmark og lavet en række anmelderroste forestillinger med nykomponeret musik, for både børn og voksne.

SAUM flytttede sommer 2016 til Faxe Kommune, hvor drømmen er at udvikle en egnsteaterplatform, hvor vi i dialog med et lokalmiljø, skoler, institutioner m.m. kan udfolde scenekunst, der er dybt engageret i sin samtid, sit nære samfund og sit miljø. Med fokus på både børn, unge og voksne.

Vi har foreløbig fået støtte fra Faxe Kommune til at præsentere en række af vores forestillinger lokalt de sidste sæsoner, og dét glæder vi os stort til at fortsætte med.

Scenograf og performer Alaya Riefensthal er med til at udvikle vores grønne platform:

Det grønne laboratorium – klik HER
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”hvid-text” width=”1/2″][vc_column_text el_class=”faxe-box”]MUSIK og TEATER er vores naturlige to ben, men vi er i denne tid ved at tilføje et tredje; BÆREDYGTIGHED. Vi føler et presserende behov for at bidrage i den omstillingsproces, som hele vores samfund er i gang med, mod mere bæredygtige løsninger på både energiforbrug og levevis. Som kulturaktør vil vi gerne skabe nye forestillinger, også i folks hoveder, nye tanker om det gode liv, om hvordan vi håndterer de enorme udfordringer og finder veje til et ansvarsfuldt samliv med medmennesker og natur.

Vi udvikler temaforløb – workshops, vandringer, udstillinger med mere – om de fleste af vores forestillinger,  med vores hovedsatsning i 2018 ”VØLVEN” handlede det om bæredygtighed og mytologi i et nordisk perspektiv.

I 2019/20 handler det om Sorg og OmSorg, for hinanden og vores natur.

Med vores nye festival JORD ønsker, vi inspireret af disse tanker, at flette kunst og natur på alle mulige måder.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_text_separator title=”FORESTILLINGER” title_align=”separator_align_left” el_class=”faxe-overskrift”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text el_class=”faxe-box”]HISTORIEN OM V

En ny stærk og bevægende operafortælling for børn.

Historien om V  er en eventyrlig og musikalsk forestilling efter Cecilie Ekens anmelderroste børnebog V, der fortæller om en piges tab og sorg over en forsvunden far og hendes brændende ønske om at få ham hjem igen – hvad prisen så end må være!

Co-produceres af Musikteatret SAUM, ZeBU og Den Ny Opera i Esbjerg.

Cecilie Eken slog i 2007 igennem med billedbogen Mørkebarnet, som blev en bestseller i Danmark, og som i SAUMs opera-version har turneret i 6 sæsoner over det ganske land. I 2016 udgav Eken en ny eventyrlig billedbog for børn, V, inspireret af H.C. Andersens Historien om en Moder. I V skriver hun endnu engang på vers om et alvorligt og vigtigt tema fortalt fra et barns perspektiv: tab og sorg.

Den unge, talentfulde komponist Li-Ying Wu har skabt ny musik til forestillingen med brug af både akustiske instrumenter og computerteknik.

Vi blander i velkendt SAUM-stil replikker og operasang på dynamisk og dramatisk vis.

Turne Faxe maj 2020[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”faxe-box”]

 

TIL GLÆDEN:
Vi har skabt denne forestilling som en kærlighedserklæring til den danske sangskat, som en fortælling om rødder, rodløshed og længslen efter fællesskab. Med sange som ”Hulde engel”, ”Stille hjerte” og ”I Danmark er jeg født” fortæller vi 3 generationers kvindehistorie, som også bliver et stykke Danmarkshistorie.
Forestillingen kan spille hvor som helst, for max 50 publikummer ad gangen.

Turne efterår 2020.

[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”faxe-box”]VØLVEN
Vølvens spådom er det mest kendte digt fra den norrøne mytologi. Hun maler sin vision for Odin, fra skabelse til ragnarok! Vi har lavet en norsk-dansk-islandsk version på dansk – for 2 sangere og 3 musikere, som fik sin premiere i Faxe/ Haslev i maj 2018. Den har siden turneret til Norge, Færøerne og Island. Og spillet i hele Danmark.[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_column_text el_class=”faxe-box”]MARTINS OPRØR:
Et stykke medrivende kirke-musikteater for unge og familier. En forestilling om eksistentielle anfægtelser, oprør, tro og tvivl.
Havde premiere d. 05/09/17 i Endeslev Kirke med efterfølgende turné til en række kirker i Faxe/Stevns Kommune og København Kommune. Turne igen efterår 2020
SE MERE HER[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”faxe-box”]MØRKEBARNET
er en gyseropera for børn fra 7 år og deres voksne!
Mørkebarnet er SAUMs første produktion, som har turneret land og rige rundt, og fortsat spiller på 7. sæson.
Cecilie Ekens mesterlige sonnetkrans fortæller den evig-aktuelle historie om, at vi må acceptere, at vi som mennesker, små og store, alle er sammensatte af både lyse og mørke sider. Forestillingen kan bl .a. opleves  i Haslev i november 2019.
SE MERE HER[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner el_id=”LABORATORIUM”][vc_column_inner][vc_text_separator title=”DET GRØNNE LABORATORIUM” title_align=”separator_align_left” el_class=”faxe-overskrift”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content” equal_height=”yes” parallax=”content-moving” parallax_image=”2233″ css=”.vc_custom_1504042830873{padding-bottom: 400px !important;background-position: center;background-repeat: no-repeat !important;background-size: contain !important;}”][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” gap=”15″ css=”.vc_custom_1503687306606{background-image: url(http://saum.dk/wp-content/uploads/saum-faxe-bg2.png?id=2272) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_row_inner gap=”30″][vc_column_inner el_class=”box-green”][vc_column_text el_class=”faxe-box”]

VANDRINGENS VÆSEN

Bevægelsen og det at gå er den mest brugte metafor for livet – ”Livet er en rejse.” Det er den måde vi forstår os selv i verden, som bevægende igennem tid og sted.

Den måde, vi bevæger os gennem landskaber, er ligesom, når vi læser en historie. Vores fødder læser territoriet. Kroppens rejse virkeliggør historien.

I 2020 har vi et hovedtema omkring SORG – og OmSorg.

Myrkr producerer til dette en ny vandring til SAUM; OmSorg – en lydvandring.

Se mere her:

Sammen med Scenekunstplatformen WunschMachine udvikler vi et huskunstnerprojekt for de mindste skolebørn, som også har et vandrings-tema, – børnene skal ud og vandre på den lokale kirkegård, og snakke om afsked, FARVEL.

Se mere her:

Medvirkende: Helga Rosenfeldt og Alaya Riefensthal[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner gap=”15″][vc_column_inner el_class=”box-green” width=”1/2″][vc_column_text el_class=”faxe-box”]

MØRKEVANDRING

Kom på vandring med med MYRKRs lydcollager i mørket. Få nye perspektiver på steder, som du tror, du kender godt og oplev, hvordan de forandrer sig i mørket. Hvordan påvirker mørket dig, når du bliver guidet af mørke-aktivister og lys-entusiaster? Få nye perspektiver på mørket fra en arkitekt, en jordemoder, en forkæmper mod lysforurening, en shaman og en blind musiker. Ordene om mørke smelter sammen med IKIs sang, der er improviseret i mørke. Lydene fylder dine hovedtelefoner, imens MYRKR viser vejen rundt på kendte (og måske ukendte) steder i mørket.

Læs mere her www.myrkr.dk/lydvandring[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner el_class=”box-green” width=”1/2″][vc_column_text el_class=”faxe-box”]

TRÆVANDRING

Kom på vandring med med MYRKRs lydcollager og få nye perspektiver på træerne og skoven, som du kender så godt, men som gemmer på så mange hemmeligheder. Træerne har ofte stået der, meget længere end et enkelt mennesker har levet. Men kan træer huske? Og hvad gør træ til et helt særligt materiale, som vi bruger i alt fra skibe til piber?

I MYRKRs lydvandring om træer og skove undersøger vi både træerne, der stadig står på deres rødder, og træet som materiale. Vi går på opdagelse i den naturlige skov, hvor træfolket bor samtidigt med, at vi bliver klogere på træet som et materiale og produkt og den dyrkede skov. Du får perspektiver på træerne og skoven fra en biolog, en troldkyndig, en forstkandidat, en pibemager, en digter, en skovhistoriker og en savværksarbejder. Ordene smelter sammen med musik skabt af Lukkif, der spiller på instrumenter fra træerne.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1503784756849{background-image: url(http://saum.dk/wp-content/uploads/saum-faxe-bg2.png?id=2272) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_text_separator title=”LEDELSE” title_align=”separator_align_left” align=”align_left” el_class=”faxe-overskrift”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″ offset=”vc_col-lg-offset-2 vc_col-lg-4 vc_col-md-offset-2 vc_col-md-4 vc_col-xs-6″][vc_single_image image=”2313″ img_size=”medium-width” add_caption=”yes” style=”vc_box_shadow” el_class=”faxe-billede-navn” css=”.vc_custom_1504645541740{border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;border-left-color: #111111 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #111111 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #111111 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #111111 !important;border-bottom-style: solid !important;}”][vc_column_text el_class=”hvid-text”]Ingeborg Fangel Mo
ingeborg@saum.dk[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ offset=”vc_col-lg-4 vc_col-md-4 vc_col-xs-6″][vc_single_image image=”2312″ img_size=”medium-width” add_caption=”yes” el_class=”faxe-billede-navn” css=”.vc_custom_1504646429704{border-top-width: 2px !important;border-right-width: 2px !important;border-bottom-width: 2px !important;border-left-width: 2px !important;border-left-color: #111111 !important;border-left-style: solid !important;border-right-color: #111111 !important;border-right-style: solid !important;border-top-color: #111111 !important;border-top-style: solid !important;border-bottom-color: #111111 !important;border-bottom-style: solid !important;}”][vc_column_text el_class=”hvid-text”]Alaya Riefensthal
alaya@saum.dk[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]