SAUM i FAXE

MUSIK - TEATER - BÆREDYGTIGHED

SAUM er et nordisk musikteater, stiftet af Ingeborg Fangel Mo i 2010.
Vi har hidtil fungeret som projektstøttet teater i Norge og Danmark og lavet en række anmelderroste forestillinger med nykomponeret musik, for både børn og voksne.

SAUM flytttede sommer 2016 til Faxe Kommune, hvor drømmen er at udvikle en egnsteaterplatform, hvor vi i dialog med et lokalmiljø, skoler, institutioner m.m. kan udfolde scenekunst, der er dybt engageret i sin samtid, sit nære samfund og sit miljø. Med fokus på både børn, unge og voksne.

Vi har fået støtte fra Faxe Kommune til i sæson 2017/18 at udvikle ideen hernede og præsentere en række af vores forestillinger, og dét glæder vi os stort til!

Huskunstner og Scenograf Alaya Riefensthal står for vores nyeste platform:

Det grønne laboratorium – klik HER

MUSIK og TEATER er vores naturlige to ben, men vi er i denne tid ved at tilføje et tredje; BÆREDYGTIGHED. Vi føler et presserende behov for at bidrage i den omstillingsproces, som hele vores samfund er i gang med, mod mere bæredygtige løsninger på både energiforbrug og levevis. Som kulturaktør vil vi gerne skabe nye forestillinger, også i folks hoveder, nye tanker om det gode liv, om hvordan vi håndterer de enorme udfordringer og finder veje til et ansvarsfuldt samliv med medmennesker og natur.

Vi udvikler temaforløb – workshops, vandringer, udstillinger med mere – om de fleste af vores forestillinger, og med vores hovedsatsning i 2018 ”VØLVEN” handler det om bæredygtighed og mytologi i et nordisk perspektiv.

FORESTILLINGER

VØLVEN
Vølvens spådom er det mest kendte digt fra den norrøne mytologi. Hun maler sin vision for Odin, fra skabelse til ragnarok! Vi laver en norsk-dansk-islandsk version på dansk – for 2 sangere og 3 musikere, som får sin premiere i Faxe/ Haslev i maj 2018, for derefter at fortsætte til Norge og Island.
Målet er at alle børn fra 10 – 14 år i Faxe og Stevns kommuner skal få tilbud om at opleve denne historie og via vores undervisningsmateriale få anledning til at fordybe sig i nordisk mytologi , fremtidsangst , håb og bæredygtighed. Mere info følger.

TIL GLÆDEN:
Vi har skabt denne forestilling som en kærlighedserklæring til den danske sangskat, som en fortælling om rødder, rodløshed og længslen efter fællesskab. Med sange som ”Hulde engel”, ”Stille hjerte” og ”I Danmark er jeg født” fortæller vi 3 generationers kvindehistorie, som også bliver et stykke Danmarkshistorie.
Forestillingen kan spille hvor som helst, for max 50 publikummer ad gangen.
Den blir sendt på turné i hele landet og spiller på biblioteker, i forsamlingshuse m.m.
d. 15/10/17 er der Faxe-premiere i regi af Haslev teaterforening.

MIN FAR OG VREDE MAND
Forestillingen fik mange roser og blev bl.a. Reumert-nomineret for årets børneteaterforestilling 2016. Anmeldere og publikum var enige i deres begejstring;
Denne dramatiske men også rørende og håbefulde historie om en dreng, der lever i en voldsramt familie, er børneteater når det er bedst;
Vedkommende, gribende og aktuelt for både børn og voksne.
Målgruppe: fra 7 år.
Vi spiller i Haslev i november 2017, mere info følger.

MARTINS OPRØR:
2017 er reformationsår, og det fejrer vi med et stykke kirke-musikteater for unge og familier. En forestilling om eksistentielle anfægtelser, oprør, tro og tvivl, i Luthers ånd!
Premiere d. 05/09/17 i Endeslev Kirke med efterfølgende turné til en række kirker i Faxe/Stevns Kommune og København Kommune.
SE MERE HER

MØRKEBARNET
er en gyseropera for børn fra 7 år og deres voksne!
Mørkebarnet er SAUMs første produktion, som har turneret land og rige rundt, og fortsat spiller på 6. sæson.
Cecilie Ekens mesterlige sonnetkrans fortæller den evig-aktuelle historie om, at vi må acceptere, at vi som mennesker, små og store, alle er sammensatte af både lyse og mørke sider. Forestillingen kan opleves både på Stevns og i Faxe i februar 2018, mere info følger.
SE MERE HER

DET GRØNNE LABORATORIUM

VANDRINGENS VÆSEN

Bevægelsen og det at gå er den mest brugte metafor for livet – ”Livet er en rejse.” Det er den måde vi forstår os selv i verden, som bevægende igennem tid og sted.

Den måde, vi bevæger os gennem landskaber, er ligesom, når vi læser en historie. Vores fødder læser territoriet. Kroppens rejse virkeliggør historien.

Sammen med Scenekunstplatformen WunschMachine udforsker vi vandringen som fænomen. Inspireret af værker som Rebecca Solnits ”Wanderlust – A history of walking”, samt Frederic Gros´ GÅ! Dykker vi ned i vandringens historie og skaber et bevægelsesværk, en performancevandring over temaet at GÅ.

Medvirkende: Helga Rosenfeldt og Alaya Riefensthal

MØRKEVANDRING

Kom på vandring med med MYRKRs lydcollager i mørket. Få nye perspektiver på steder, som du tror, du kender godt og oplev, hvordan de forandrer sig i mørket. Hvordan påvirker mørket dig, når du bliver guidet af mørke-aktivister og lys-entusiaster? Få nye perspektiver på mørket fra en arkitekt, en jordemoder, en forkæmper mod lysforurening, en shaman og en blind musiker. Ordene om mørke smelter sammen med IKIs sang, der er improviseret i mørke. Lydene fylder dine hovedtelefoner, imens MYRKR viser vejen rundt på kendte (og måske ukendte) steder i mørket.

Læs mere her www.myrkr.dk/lydvandring

TRÆVANDRING

Kom på vandring med med MYRKRs lydcollager og få nye perspektiver på træerne og skoven, som du kender så godt, men som gemmer på så mange hemmeligheder. Træerne har ofte stået der, meget længere end et enkelt mennesker har levet. Men kan træer huske? Og hvad gør træ til et helt særligt materiale, som vi bruger i alt fra skibe til piber?

I MYRKRs lydvandring om træer og skove undersøger vi både træerne, der stadig står på deres rødder, og træet som materiale. Vi går på opdagelse i den naturlige skov, hvor træfolket bor samtidigt med, at vi bliver klogere på træet som et materiale og produkt og den dyrkede skov. Du får perspektiver på træerne og skoven fra en biolog, en troldkyndig, en forstkandidat, en pibemager, en digter, en skovhistoriker og en savværksarbejder. Ordene smelter sammen med musik skabt af Lukkif, der spiller på instrumenter fra træerne.

LEDELSE

Ingeborg fangel mo
Foto: Frida Gregersen

Ingeborg Fangel Mo
ingeborg@saum.dk

Alaya Riefensthal
Foto: Frida Gregersen

Alaya Riefensthal
alaya@saum.dk