Mørkebarnet

Mørkebarnet havde premiere på teater ZeBu i København d. 21. februar 2012.

Musikteatret SAUMs første barn blev godt modtaget; Vi kunne med glæde melde om udsolgte huse og stor begejstring blandt både børn og voksne! Den turnerer på 8. sæson –  vinter 20 var det i regi af Levende Musik i Skolen / LMS
Enkeltforestillinger opføres løbende. Kontakt os for yderligere information vedrørende salg.

Forestillingen spilles også på norsk, videoen her på siden er med den norske skuespiller Thale Thornes.

“ Forældre skal drøne ud ad Amagerbrogade til musiktorvet på Øresundsvej og se Musikteatret SAUMs nye forestilling med deres børn i hånden, og de kan roligt forberede sig på bagefter at skulle tale en del ikke helt ukompliceret indhold igennem med ungerne og deres eventuelle medopdrager.... Mørkebarnets livtag med anerkendende pædagogik og børns natur kan lyde fodformet på overfladen men det fungerer fint dramatisk ”
Henrik Friis
mørkebarnet-saum-6

Handling

“Der bor to piger i en dejlig have
Den ene leger ensomt og forladt
den anden kalder Far og Mor ’en gave’
hun sover trygt hos dem når det blir nat…”

Sådan lyder starten på Cecilie Ekens mestersonnet i hendes prisbelønnede bog “Mørkebarnet”, som fortæller, at forældre altid har to børn.

Når det lyse barn bliver puttet i sin varme seng, må Mørkebarnet pænt blive udenfor i kulden. Hendes raseri fremmaner nattens dæmoner; hun vil slå det lyse barn ihjel..

Med en kombination af lyrisk tekst og musikkens stærke medskabende kraft gennemlever en skuespiller, en sanger og en musiker det medrivende drama.

Tema

For både børn og deres voksne handler forestillingen om at indse og acceptere, at vi, små som store, er sammensat af både lyse og mørke sider.

Jesper B. Karlsen står bag en meget nænsom dramatisering af Cecilie Ekens mesterlige sonnetkrans.
Cecilie Eken leverer ikke hverdagskost men derimod en formmæssig pragtpræstation. Og historien rammer rent ind i en konflikt om menneskets lyse og mørke sider, som både børn og voksne kender og må arbejde med hele livet.

Komponist Peter Bruun er om nogen i stand til at skrive opera til børn og unge. Han ved, at en vis melodiøsitet må være til stede, og at den fremadskridende dramatik må holdes igang – som han selv formulerer dette: “Arierne må  ligge i korte, mundrette bidder af max et minuts varighed!”

Mange tror, at opera er en vanskeligt tilgængelig kunstform, specielt for børn. Vores vision var – og er – at opera-elementet ikke på nogen måde må opleves som en forhindring – og det lykkes til fulde med Mørkebarnet. Børnene er betagede fra start til slut og godtager musikken og  formen fuldt ud. Et lille samarbejde med en tryllekunstner og en scenografi, der egner sig til armgang, er med til at fastholde drengene, så at det ikke bliver en “pigeforestilling”, som man kunne tro. Det er meget givende at opleve, at de flerkulturelle drenge også er helt med og synes, at “det er for sejt”. Både børn, unge og voksne kan spejle sig i konflikten på flere planer.

Kreditering

Medvirkende:

Mørkebarnet: Julie Riis

Lysbarnet: Ingeborg Fangel Mo

Accordion: Frode Andersen

 

Librettist:
Jesper B Karlsen

Komponist:
Peter Bruun

Instruktør:
Leiv Arne Kjøllmoen

Scenograf / Lysdesigner:
Mårten Axelsson

Producent:
Sille Breddam Mosegaard

Praktisk info

Målgruppe: 6-12 år

Varighed: 40 min

Tekniske krav: 3 x 16 A
Opstillingstid: 3 timer
Mørklægning påkrævet
Minimumskrav til scene: 9m x 13m
Minimumskrav til højde: 4m

Pris: 14.000 + moms

 

Billeder

Pressemateriale

Videoer

Se forestillingen i fuld længde her på siden på dansk, eller følg dette link til norsk version :https://vimeo.com/142865444