Om SAUM

SAUM VISIONEN

SAUM vil skabe teater i en levende udveksling mellem brændende aktuelle temaer i vores samtid, vores nære natur og nykomponeret opera – med fokus på børn og unge. 

Vi vil ramme både børnene, de unge og deres voksne med emner, der er vedkommende i deres liv her og nu. Vi oplever, at vores forestillinger indhentes af virkeligheden – som når børnene spørger, om barnet i Vølvens Dom er Greta Thunberg!

OPERA FOR BØRN & UNGE:
SAUM forbinder de bedste elementer fra dansk børneteater: intimiteten, nærværet, ærligheden, den enkle og direkte fysiske form med operaens forcer: stemmen som bærer af både ånd og krop, den æstetiske og sjælelige dybde og den klassiske musiks insisteren på lydhørhed og kompleksitet.  

Denne sammensmeltning bliver til ambitiøst teater i øjenhøjde, hvor den nye klassiske musik og opera formidles overraskende, umiddelbart og tilgængeligt for alle aldre.  

BÆREDYGTIGT TEATER

I SAUM føler vi et presserende behov for at bidrage i den omstillingsproces, som hele vores samfund er i gang med mod mere bæredygtige løsninger på både energiforbrug og levevis.

SAUM vil som kulturaktør skabe forestillinger, der får os til at tænke over, hvordan vi håndterer de enorme udfordringer og finder veje til et ansvarsfuldt samliv med medmennesker og natur.

GRØNNE DOGMER

  • Forplejning: 100 % økologisk og helst kødfrit.
  • Genbrug: Scenografi og kostumer så vidt muligt lavet af genbrugs-materialer
  • Genopsætning: Vores forestillinger er slidstærke og kan genbruges i fremtidige sæsoner, derved bæredygtige med lang levetid. 
  • Transport: Vi kører kollektivt og flyver så vidt muligt ikke.

FAKTA  

SAUM betyder søm på nynorsk. En søm der forbinder ting, holder forskellige flader sammen, eller får ting til at danne kanter. Musikteatret SAUM laver teater, der forbinder, holder sammen og giver kant! 

Musikteatret SAUM har fungeret som projektstøttet teater siden 2011, frem til 2016 med base i Norge.

REUMERT-NOMINIRET   

I 2016 blev SAUM Reumert-nomineret til Årets Børneteaterforestilling med “Min far og Vrede Mand”.  

Læse mere om forestillingen her:  http://saum.dk/forestillinger/min-far-og-vrede-mand/

INGEBORG FANGEL MO 

Musikteatret SAUM blev stiftet i 2010 af den klassisk uddannede sanger Ingeborg Fangel Mo, som har boet en årrække i Norge, heraf det nordiske navn og islæt. 

Ingeborg har siden studietiden på DKDM satset på at finde sin personlige niche indenfor den klassiske kunstsang. Hun har bl.a. været dybt optaget af at bidrage til udviklingen af ny musikdramatik. En fleksibel stemme og stilistisk alsidighed – fra folketoner, kirkemusik til det mere rytmiske repertoire og videre til ny nordisk kammermusik og opera – har været meget velegnet til at forme og formidle ny musikdramatik til voksne og ikke mindst børn. Musikdramatik for børn har været et satsningsområde for hende helt siden hun lavede ”Faust” med Teater La Balance i 2002/03.   

Hun arbejdede en årrække som freelance sanger i både Norge og Danmark med fokus på ny nordisk kammermusik, men siden hun stiftede Musikteatret SAUM i 2010, har dette været hendes arena for både kunstnerisk og pædagogisk arbejde og innovation.  Et stærkt samfundsmæssigt engagement, særligt i forhold til bæredygtighed, løber som en rød tråd gennem alle hendes projekter. 

ingeborg@saum.dk

Bestyrelsen

Peter Bruun
Formand

Sille Breddam Mosegaard
Næstformand

Louise Nabe

Tine Topsøe

Cecilie Eken