Omsorg – en lydvandring

“Sorgen er der, hvor kærligheden og døden krydser hinanden.”

Sorgen er der, hvor kærligheden og døden krydser hinanden.” Sådan får Svend Brinkmann lov til at indlede lydsporet på vores performance-vandring  “OmSorg”, som er en kombination af lydvandring og koncert.

Gennem interviews, musik, poesi og personlige beretninger om at møde og arbejde med sorg, undersøges sorgens natur i en iscenesat vandring. I de trådløse hovedtelefoner hører publikum musik, forskning og personlige fortællinger om sorgens naturen, imens dødens gartner fører publikum igennem lokale landskaber og ritualer.

En iscenesat vandring, der lægger sig i krydsfeltet mellem forskning, natur og kunst, hvor både kroppen, sanserne, sjælen og intellektet bliver fodret på en gang.

Vandringen afsluttes i et kirkerum el lign. med en dramatiseret koncert, hvor sanger Ingeborg Fangel Mo og pianist Julie Andkjær Olsen fremfører deres egen danske fortolkning af Mahlers Kindertotenlieder, der omhandler den dybeste sorg, når forældre mister deres barn.

SAUM har skabt vandringen OmSorg sammen med kunstnerkollektivet MYRKR ud fra samme format som MYRKRs Mørkevandringer . Læs mere om disse på www.myrkr.dk

Tema

Sorgen er blevet individualiseret og ensom i vores kultur. Det er noget af det mange af dem der beskæftiger sig med området kan blive enige om. Det er ofte tabu, noget som er svært at tale sammen om, noget man helst holder for sig selv, og nu snart kan få en diagnose for – og som man må se at komme over. I de fleste andre kulturer findes der klare ritualer fot den sørgende, og klare rammer for hvordan fællesskabet støtter op og sørger med.

I det individualiserede vesten er det meste blevet en privat sag, – også sorgen, og det gør den utrolig tung at bære. Det er mange også enige om og der er i denne tid kommet en række initiativer og tilbud til sorg-ramte.
Til gengæld er sorgen også kærlighedens omvending, – uden kærlighed ingen sorg, – uden sorg ingen kærlighed, så der ER noget at fejre i sorgen. Og der er et kæmpe behov for at tale om den, sørge sammen og dele erfaringer. Det inviterer vi til med OmSorg.

Mange har døbt det 21. århundrede ”Sorgens århundrede” –

Kreditering

Ide og koncept: Ingeborg Fangel Mo, Julie Andkjær Olsen  og Alaya Riefensthal
Sang: Ingeborg Fangel Mo
Klaver: Julie Andkjær Olsen
Performance: Alaya Riefensthal

Lyddesign: Sara Troense & Alaya Riefensthal
Klipper: Sara Troense
Musik: Jullie Hjetland, Julie Andkjær Olsen og G. Mahler
Instruktørkonsulenter: Jesper Riefensthal og Ina-Miriam Rosenbaum

Tak for interviews til:
Svend Brinkmann, professor i psykologi og leder af forskningsprojektet Sorgens Kultur ved Aalborg Universitet
Mie Lind, klassisk arkæolog ved Aarhus Universitet
Jes Dige, stifter og direktør i Skyggebørn
2 frivillige vågekoner ved Røde Kors, Faxe
Solveig Karin Pedersen , kirkegårdsgartner og graver.

Praktisk info

Forestillingen kan spilles både fra kirker og kulturhuse, tag kontakt for mere info.

Varighed ca 1,5 time. Max deltagere:  50

Vi medbringer alt udstyr.

Pris: 15.000,- (ex moms)
Pris for to forestillinger samme dag: 22.000,- (ex moms)

Billeder

Hent billeder i høj opløsning

Forestillingen er støttet af